Híreink
Friss tájékoztatás. ♦ 2020-05-18 ♦
Kedves Túratársak!
Friss tájékoztatás a természetjáró rendezvények szervezéséről
A Magyar Természetjáró Szövetség közleménye

A módosult járványügyi intézkedések és az Emberi Erőforrások Minisztériumától érkezett állásfoglalás értelmében a természetjáró rendezvények szervezéséről az alábbi tájékoztatást adjuk közre tagszervezeteinknek.
Tisztelt Tagszervezeteink!
Hivatkozva a 2020. május 8-án természetjáró rendezvények szervezéséről kiadott közleményünkre, valamint az Operatív Törzset megkeresve az Emberi Erőforrások Minisztériumától érkezett állásfoglalásra, az alábbi változásokról tájékoztatom Önöket.
1. A túrázás és a vezetett túrázás beletartozik a szabadidősport keretei között végzett edzéstevékenységbe, ezért Magyarország teljes területén engedélyezett a túra szervezése és az azokon való részvétel a kormányrendeletben és a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendeletben foglalt feltételek szerint.

2. A teljesítménytúra és a túraverseny sportrendezvénynek minősül, ezért az ilyen típusú események Magyarország teljes területén szervezhetők, de csak zárt körülmények között és nézők nélkül. A zárt körülmények feltételeinek megteremtése a szervezők felelőssége. Mivel a kettes pontban foglaltak újabb kérdéseket vetnek fel bennünk is, így az ide vonatkozó pontosítások folyamatban vannak az illetékes hatóságokkal.

Mindezekkel egyidejűleg kérjük a fenti tevékenységek, események szervezőit a veszélyhelyzetre vonatkozó biztonsági előírások és feltételek betartására, megteremtésére.
A továbbiakban is figyeljék a koronavirus.gov.hu-t és a Magyar Közlönyt, ahogy mi is tesszük.

Türelmet és jó egészséget kívánunk!

MTSZ Országos Központ

Budapest, 2020. május 18.♦♦♦ Vissza a hírekhez ♦♦♦